Energiamenedzsment

A hatékony energiagazdálkodás elengedhetetlen az ipari szereplők számára. Megfelelő energiamenedzsment rendszerrel a költségek csökkentése mellett a környezetvédelmi irányelvek követése is megvalósítható. Az MSZ EN ISO 50001 és az MSZ EN EN 16247-1/2/3/4: 2012 szabványok meghatározzák, hogy milyen energiahatékonysági intézkedéseket kell tenni a vállalatoknak az energiafogyasztás csökkentése érdekében.

Cégünk egyik legjobban fejlődő üzletága az energiamenedzsment rendszerek telepítése. Az általunk forgalmazott DMG műszerek alkalmasak a MEKH rendelet által előírt paraméterek mérésére és ár-érték arányban kiemelkedő a piacán. A műszereket az ügyfeleink egyedi elvárásai alapján választjuk ki és telepítjük a mérendő berendezésekhez. A mért adatokat igény esetén a Synergy szoftver segítségével monitorozzuk és lehetőség van helyi szerver és felhő alapú adattárolásra is. Ezek az adatok bármikor elérhetőek Ön és általa kiválasztott felhasználók számára PC-n, tableten vagy akár mobiltelefonon is.


Energiamenedzsment

Új MEKH rendelet az almérőkre vonatkozóan:

Az almérőkre vonatkozó MEKH rendelet 2021. január 1-jétől hatályba lépett. Ez kötelezi a gazdálkodó szervezeteket, hogy a meghatározott teljesítményű fogyasztókat egyedi almérőkkel lássák el. Bízza ránk az almérők kiépítését a felméréstől a tervezésen át a megvalósításig. A KRL partner a rendelet által szabályozott almérési rendszer kivitelezésében, hogy ügyfeleink megfeleljenek az előírásoknak, továbbá energiamenedzsment rendszerünk segítséget nyújt az energetikai szakreferenseknek is. 

Összefoglaltuk a legfontosabb pontokat:

• (1) Almérőt szükséges telepíteni a gazdálkodó szervezetnek oda, ahol a villamosenergia-felhasználás a beépített teljesítmény és az üzemidő alapján nem határozható meg:

i) a 100 kW feletti névleges teljesítményű önálló villamos berendezések (különösen a kompresszorok, motorok, szivattyúk, egyéb hajtások és technológiai berendezések),

ii) a 140 kW feletti névleges elektromos teljesítményű hőtermelő és klímaberendezések.

• (2) Az energetikai szakreferens igénybevételére kötelezett gazdálkodó szervezetvillamosenergia-felhasználásának figyelemmel kísérése érdekében köteles almérőt felszerelni, amennyiben az (1) bekezdésbe meghatározott almérővel mért fogyasztású önálló villamos berendezések, hőtermelő és klímaberendezések figyelmen kívül hagyása mellett az egy betáplálási ponton keresztül megtáplált és technológiai sorba állított berendezések (különösen: gép, gépsor, gyártósor, üzemcsarnok, illetve épület) esetében a beépített legnagyobb egyidejű teljesítményigény meghaladja a 200 kW-ot.

• (3) Az (1) bekezdésben előírt almérő-felszerelési kötelezettség alól kivételt képeznek azok a berendezések, amelyek üzemideje a tárgyévet megelőző három év átlagában a 2000 üzemóra/év értéket nem haladja meg.

(2) A 3. § 2021. január 1-jén lép hatályba.

(3) A 7. § 2022. január 1-jén lép hatályba.

7. § A 3. §

a) (1) bekezdés a) pontjában az „a 100 kW” szövegrész helyébe az „az 50 kW” szöveg,

b) (1) bekezdés b) pontjában a „140 kW” szövegrész helyébe a „70 kW” szöveg,

c) (2) bekezdésében a „200 kW-ot” szövegrész helyébe a „100 kW-ot” szöveg,

d) (3) bekezdésében az „a 2000 üzemóra/év” szövegrész helyébe az „az 1000 üzemóra/év” szöveg lép.


A KRL Kontrol Kft. az erre alkalmas DMG digitális táblaműszereket ajánlja, melynek jellemzői:

• Könnyű telepítés és kezelhetőség

• Nagy mérési pontosság

• LCD kijelző

• USB es Wi-Fi kulcs

• Hibajelzések es értesítések

• Kommunikációs lehetőségek

Energiamenedzsment (Sam1 Applikáció, Synergy energia menedzsment rendszer)


Valamely szolgáltatásunk elnyerte tetszését?

Itt kérhet árajánlatot

Kapcsolat
Ajánlatkérés