Hőkamerás mérés

A kábelek és gyűjtősínek nem megfelelő csatlakoztatásából, laza kötéspontokból származó túlmelegedések az alkatrészek korai tönkremenéséhez, szélsőséges esetben elektromos tüzek kialakulásához vezethetnek.

Hőkamerás vizsgálatokkal az ilyen típusú problémák már a kezdeti stádiumban feltárhatóak, a hiba kijavításával elkerülhető annak továbbterjedése, megelőzve ezzel a komolyabb károkat.

Hőkamerás mérés

Az eljárás gyors és beavatkozás-mentes, nem igényel áramszünetet, mely sok esetben nehezen valósítható meg.

A mérés után a karbantartásra szánt idő is nagymértékben lerövidül, mivel a munkavégzés csak a hibás kötésekre irányul. Felkészült szakembereink prémium minőségű thermo kamerákkal, végzik a méréseket, melyekről részletes jegyzőkönyveket is készítenek. 

Cégünk VarioCAM® típusú infrakamerával rendelkezik, mellyel érintés nélküli hőmérsékletmérés valósítható meg.

A hőképen automatikusan megjeleníthető a legalacsonyabb és a legmagasabb hőmérsékletű pont. A megjelenített mérési pontok sugárzási tényezője egyenként változtatható. Vízszintes és függőleges irányú hőmérsékletprofil jeleníthető meg. Rugalmasan definiálható izotermák segítségével könnyen kiértékelhető kép készíthető.

A mérési dokumentáció tartalmazza a készített hőképeket a feltárt hibák kiértékelésével és szakvéleményezéssel a probléma megoldására vonatkozóan.

Valamely szolgáltatásunk elnyerte tetszését?

Itt kérhet árajánlatot

Kapcsolat
Ajánlatkérés